Consens polític per mantenir el cabal del Ter

Notícia publicada a l’edició digital del diari El Punt Avui d’avui divendres 27 de juliol, per Joan Trillas.

El Grup Impuls per Girona arrenca el compromís de representants polítics gironins al Congrés i al Parlament

Els representants gironins dels partits polítics al Parlament i al Congrés han acordat mantenir una posició ferma i unitària, de consens, per garantir que es mantingui el cabal ecològic del Ter, davant d’una possible privatització de la gestió de l’aigua. Així com, també, que es mantingui el màxim que ara mateix es traspassa, de 115 hectòmetres per metre cúbic.

Aquest va ser un dels punts d’acord que es van desprendre ahir de la primera reunió d’aquesta legislatura del Grup Impuls per Girona (GIG), format per representants de les cambres de comerç i patronals, amb representants polítics gironins de CiU, el PSC, el PP, ERC i SI. Els temes de la primera reunió eren molts i no hi va haver temps per tractar-los tots, com ara la gestió de l’aeroport des del territori –una reivindicació dels empresaris gironins i a la qual no volen renunciar–, les infraestructures pendents o un d’actualitat com és el pacte fiscal. Amb tot, aquesta primera reunió es va tancar amb un acord que els obliga a reunir-se cada trimestre, això sí, amb un ordre del dia més ajustat.

Buscar el consens

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, flanquejat pels de Sant Feliu i Palamós, Joan Puig i Xavier Ribera, va destacar després de la reunió la necessitat d’arribar “a grans acords per defensar les necessitats de les comarques gironines”, especialment en la defensa de la petita i mitjana empresa, les infraestructures viàries i ferroviàries i la necessitat que l’aeroport es gestioni des del territori. En aquest sentit, Espadalé va reclamar que cal buscar “un mínim comú denominador” per defensar Girona i, en aquesta línia, va posar com a exemple temes més generals, com ara el pacte fiscal, en el qual també caldria buscar aquest consens. “Hem d’anar a una marxa més lenta que la que ens agrada als empresaris, però és el que hi ha”, va destacar Espadalé en relació amb la reunió amb els polítics.

Compromisos

El president de la Cambra de Girona va voler destacar alguns compromisos de l’Estat i de les concessionàries, com per exemple el de desencallar en breu l’adjudicació del tram de l’N-II entre Sils i Caldes, i també la redacció del projecte Sils-Maçanet.

També va explicar que la variant de Girona per l’AP-7 continuaria sent gratuïta. Pel que fa a l’N-260, d’actualitat pels incendis de l’Alt Empordà, va dir que el tram Figueres-Besalú està avançat, especialment entre Cabanelles i Besalú, i també el de la variant de Ribes, tot i que presenta problemes d’impacte mediambiental. Pel que fa a l’accés nord de l’autopista a Figueres, Espadalé va dir que està pendent de projecte.

LA FRASE
Cal que entre tots assolim posicions de consens per defensar els interessos de Girona
Domènec Espadalé
PRESIDENT DE LA CAMBRA DE COMERÇ DE GIRONA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s