Representants de la ciència catalana diuen ‘no’ a Eurovegas

Nota publicada a l’edició digital del diari El Periódico de Catalunya d’avui diumenge 22 de juliol, per Michele Catanzaro.

25 científics envien una carta al conseller Mas-Colell en què denuncien que el projecte fomentarà el turisme de baixa qualitat i l’especulació

Vint-i-cinc científics de primera línia de Catalunya han expressat el seu rebuig a Eurovegas en una carta que van enviar divendres passat al conseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas Colell. “El projecte Eurovegas ens allunya radicalment del camí del desenvolupament econòmic i social”, afirmen els investigadors.

Tots els firmants són receptors de finançament del European Research Council (ERC), un organisme de la Unió Europea que identifica els millors investigadors que treballen a Europa i els destina una subvenció especial. La meitat dels firmants són estrangers.

Els científics consideren que l’aposta del Govern per Eurovegas significa renunciar a un model de creixement econòmic fonamentat en el coneixement, a canvi d’un de basat en el “turisme de baixa qualitat” i en l'”especulació”.

Els experts també apunten el perill de destruir un ambient de gran valor ecològic com és el delta del Llobregat. Així mateix, consideren que és inacceptable que una corporació demani un conjunt de lleis a la seva mida, en referència als canvis legislatius sol·licitats pel promotor d’Eurovegas, Sheldon Adelson.

La majoria dels firmants treballen en centres impulsats pel mateix Mas-Colell, en la seva etapa de govern anterior. El conseller també va ser secretari general de l’ERC el 2009 i el 2010. La carta reconeix a Mas-Colell la seva tasca d’impuls de l’excel·lència científica a Catalunya però alerta que el model de creixement basat en la ciència i la tecnologia perilla si s’aposta per Eurovegas.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s