El Parlament aprova la llei d’estabilitat pressupostària de Catalunya

Extracte de la nota publicada al web del Parlament de Catalunya, el passat dijous 10 de maig.

El ple ha aprovat, aquest matí, la llei d’estabilitat pressupostària de Catalunya per 77 vots a favor (CiU, PPC i Joan Laporta) i 51 en contra (PSC, ICV-EUiA, ERC, C’s i SI). A la sessió d’aquest matí també s’ha rebutjat la proposició de llei d’ICV-EUiA, de creació de l’impost sobre els dipòsits de clients a les entitats de crèdit, i s’ha aprovat una moció del PPC que considera “imprescindible” el canal Segarra-Garrigues.

Canal Segarra-Garrigues

A la sessió d’aquest matí, el ple també ha aprovat per àmplia majoria una moció del PPC sobre el canal Segarra-Garrigues, que s’ha transaccionat amb CiU, el PSC, ERC i ICV-EUiA.

Els punts aprovats per unanimitat insten el govern a considerar el canal com una infraestructura “imprescindible i irrenunciable” i a facilitar als usuaris que pugin concertar crèdits a llarg termini amb un període de carència i ajudes a la modernització del reg amb l’objectiu que els sigui més assequible el cost de l’aigua del canal.

La moció també insta l’executiu a fer més assequible el canal als seus usuaris ─en aquest punt ICV-EUiA ha votat en contra i SI s’ha abstingut─ i a posar en marxa els plans pilot per regar en zones especials de protecció aviar, les ZEPA, amb l’abstenció de SI. El punt que demanava replantejar aquestes zones s’ha rebutjat amb l’únic vot favorable del PPC.

Al debat hi han intervingut els diputats Agustí López (CiU), Mònica Lafuente (PSC), Dolors López (PPC), Hortènsia Grau (ICV-EUiA), Carmel Mòdol (ERC), Carmen de Rivera (C’s), Antoni Strubell (SI) i Joan Laporta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s