El govern espanyol centralitza la gestió de les conques hidrogràfiques

Notícia publicada a l’edició digital del diari Ara d’avui divendres 4 de maig.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, anuncia que l’Estat assumeix tota la gestió de “policia” a les confederacions hidrogràfiques, d’acord amb el principi d’unitat de conques, per evitar “duplicitats”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat un decret llei en materia mediambiental segons el qual l’Estat assumeix tota la gestió de “policia” a les confederacions hidrogràfiques, d’acord amb “el principi d’unitat de conques” establert el 2011 pel Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, es pretén evitar “duplicitats” i “contradiccions” en les sancions pel mal ús de l’aigua.

El govern Zapatero va aprovar un decret llei que permetia a les comunitats autònomes assumir competències de gestió hidràulica a les conques que pertanyien a diferents comunitats, segons el qual podien assumir funcions sancionadores als respectius territoris.

L’executiu espanyol considera que l’aigua és “un recurs escàs i de domini públic”. En aquest sentit, creu que ha de ser l’Estat qui gestioni les conques dels rius “i no les autonomies”, en matèria sancionadora. Per aquest motiu, el decret llei derogarà la llei anterior.

A més de l’ús racional dels recursos hídrics, l’aplicació del decret llei servirà per executar una “gestió més eficient i còmoda” i “simplificar procediments”.

Santamaría ha justificat la mesura per la “necessitat d’una política coherent al llarg de tota la conca” per “criteris d’unitat jurídics” i, especialment, per “no multiplicar els costos”, ha subratllat.

El consell de ministres contempla, en el mateix decret llei, la coordinació de zones protegides, com els parcs i els espais naturals, amb l’objectiu d’establir “un règim jurídic comú”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s