El Catalan Water Partnership arriba a Girona potenciant el sector de l´aigua

Notícia publicada a l’edició digital del Diari de Girona d’avui dimarts 3 d’abril.

L’associació signa un conveni amb un Parc Científic cada cop més especialitzat en aquest camp

El Catalan Water Partnership i el Parc Científic i Tecnològic de Girona han signat un conveni per establir un marc de col·laboració amb la finalitat de promoure de manera conjunta el sector de l’aigua, un àmbit pel qual el parc de la UdG cada cop aposta amb més força.

A través d’aquesta col·laboració, l’associació CWP contribuirà a l’especialització científica i tecnològica en el camp de l’aigua i disposarà d’un espai a l’edifici Jaume Casademont. La signatura oficial del conveni es va fer ahir a Girona, amb la presència de la rectora de la UdG i presidenta del Parc, Anna Maria Geli, i del president del Catalan Water Partnership, Jaume Carol.

Creat al 2008, el Catalan Water Partneship (CWP – Associació Catalana per a la Innovació i la Internacionalització del sector de l’Aigua) és una associació estratègica formada per empreses i centres de coneixement que operen en el sector de l’anàlisi i el tractament de l’aigua. El principal objectiu d’aquesta entitat sense ànim de lucre és millorar la competitivitat global dels seus associats.

D’aquesta manera, el CWP s’ha constituït com un espai on consultores, centres de coneixement, fabricants d’equips, enginyeries i altres entitats relacionades amb el cicle de l’aigua que treballen conjuntament per a promoure col·laboracions multinivell, orientades a aconseguir, des d’una perspectiva sostenible, solucions innovadores a les necessitats globals d’aigua de qualitat arreu del món.
Segons que expliquen des del CWP, es treballa “amb un enfocament innovador i amb visió internacional”, i per aquest motiu es busca “establir aliances estratègiques amb empreses i centres de coneixement de qualsevol país”, com la que es va rubricar ahir al Parc Tecnològic de la UdG.

Aplicacions globals

Amb convenis com els que portaran l’associació a l’edifici Jaume Casademont, es pretén treballar conjuntament amb els centres col·laboradors “per identificar oportunitats i aprofitar-les, desenvolupant solucions de referència mundial” per d’aconseguir situar el país “en una posició avançada en el mercat global”.

Els àmbits en els quals treballa l’associació són molt diversos: en l’industrial se centren en tasques com la desinfecció, filtració i reutilització en sectors com l’alimentari, la siderúrgia, l’energia, o la indústria del paper; i en el municipal es tracta la depuració, potabilització i dessalament.

Val a dir que l’entitat també concentra treballa en anàlisi i control de masses d’aigua, tant continentals com marines.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s