“Eurovegas”, quin model territorial?

Sessió de debat organitzada pel Col•legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació Professional de Geògrafs a Catalunya, que tindrà lloc el proper dimarts 27, a les 19.30h, a la sala d’actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (Plaça Fort Pienc 4-5 / Carrer Ribes 14), a Barcelona. Transport: Metro (L1; Arc de Triomf), Bus (6, 10, 54, 42 i 141), Renfe (R1, R3 i R4; Arc deTriomf).

Participaran en el debat Pere Suau Sánchez –geògraf i membre del col•lectiu “La Trama Urbana” –, José Antonio Donaire Benito –geògraf i director de l’Institut Superior d’Estudis Turístics–, José Antonio Garcia Moreno –sotspresident de DEPANA (Lliga per a la defensa del patrimoni natural)– i Lluís Parés Ramoneda –responsable de política territorial de la Unió de Pagesos de Catalunya al Baix Llobregat–. Moderarà la taula rodona Helena Cruz Gallach, professora d’ordenació del territori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’anunci de la possible implantació d’un complex de casinos, hotels i centres de convencions, l’anomenat Eurovegas, ha desfermat un seguit d’opinions, d’especulacions i de preguntes. Ràpidament es formen opinions favorables i contràries, en funció de múltiples raons. Des de les que ho consideren a partir de la seva posició envers el joc, fins a la discussió sobre les exempcions legals que exigeix el promotor del complex.

Hi ha, però, un aspecte que resulta d’especial interès per als geògrafs i les geògrafes, que és l’evident impacte territorial que pot suposar aquest projecte. Amb unes previsions d’ocupació de 200 ha, i la voluntat d’instal•lar-se preferentment a l’àmbit metropolità de Barcelona, és indubtable que tindria repercussions sobre el teixit urbà metropolità, sobre el medi ambient, sobre la mobilitat o sobre el model turístic català. Tots aquests elements, i més, són objecte d’interès de la geografia, tant en el vessant acadèmic com en l’específicament professional dels geògrafs i geògrafes, com a analistes, ordenadors i gestors de l’espai.

És per aquest motiu que el Col•legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals han decidit organitzar aquesta taula rodona per a debatre el model territorial que pot suposar la implantació d’Eurovegas. Un debat que no es vol plantejar com un posicionament directe i explícit sobre el projecte, sinó com l’aportació de dades i arguments, des dels diferents vessants més implicats al territori, per a poder arribar a conclusions sobre quin model territorial es generaria, a la regió metropolitana, amb aquesta implantació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s