Pelegrí: “Catalunya no ha de patir pel pla hidrològic”

Nota publicada al portal digital lamalla.cat d’ahir dijous 15 de març.

El conseller d’Agricultura assegura a COMRàdio que l’Estat “no vol tensions territorials”

“No hem de patir pel pla hidrològic nacional, n’estic convençut”. Així de rotund s’ha mostrat el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, davant els possibles plans del Govern del PP de reprendre el pla del transvasament de l’Ebre. En declaracions a COMRàdio, el conseller ha explicat que s’està a l’inici de la negociació però ha quedat clar que “l’Estat no vol tensions territorials” i, per tant, està segur que el pla no afectarà Catalunya. Tot i aquesta contundència, el conseller s’ha volgut mostrar prudent i ha assegurat: “No puc donar més detalls”.

D’altra banda, Pelegrí ha avançat que s’esta elaborant un catàleg de serveis dels Parcs Naturals i que s’està estudiant que els usuaris hagin de pagar per aquests serveis. “No s’obre un debat de copagament”, ha volgut deixar clar el conseller, que ha detallat que la idea seria només pagar per alguns serveis.

El conseller ha emmarcat aquesta mesura dins la necessitat de fer un canvi de plantejament de la gestió dels boscos ja que, ha reconegut, la gestió feta fins ara “no ha estat la correcta” i no s’ha donat “prou suport al món forestal”. En aquest punt, ha explicat que “els propietaris forestals fan el que poden però costa molt gestionar el bosc i la fusta ara no és rendible”. “La fusta no té valor i per això hem d’anar a la biomassa”, ha apuntat Pelegrí, com una altra de les mesures per rendibilitzar els boscos.

En el mateix sentit, pel que fa als incendis dels darrers dies, ha explicat que “no ens podem excusar només en la sequera” ja que “tampoc hi ha hagut una bona gestió”. Així mateix, ha apuntat que les elèctriques, que s’apunten com a causes d’alguns focs, han de complir totes les normatives i paràmetres de seguretat per evitar incendis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s