Unió de Pagesos reclama la lluita contra l’especulació i el control de la gran distribució en la cloenda de l’XI Congrés

Nota publicada al butlletí d’Agrodigital.com d’avui dilluns 5 de març, per Unió de Pagesos.

Els gairebé 150 delegats i delegades de l’XI Congrés d’Unió de Pagesos han aprovat per una àmplia majoria l’informe sindical i les ponències de Política agrària i Organització de la pagesia en relació al funcionament del mercat, així com la d’estatuts, que han d’orientar l’actuació i organització del sindicat durant els propers quatre anys.

L’XI Congrés d’Unió de Pagesos també ha escollit avui la nova Comissió Permanent Nacional, que està formada per Antoni Aresté (Segrià), Francesc Bancells (Vallès Occidental), Joan Caball (Alt Empordà), Josep Maria Coll (Alt Camp), Josep Maria Companys (Segrià), Josep Cuscó (Baix Llobregat), Josep Z. Ferré (Baix Camp), Xavier Frigola (Alt Empordà), Francesc Xavier Jiménez (Cerdanya), Carles Mencos (Osona), Joan Montesó (Baix Ebre) i Josep Carles Vicente (Priorat). D’aquests, Caball, Coll, Cuscó, Montesó i Vicente ja hi eren a la Comissió Permanent anterior. Joan Caball també ha estat escollit portaveu de la nova Permanent. Les properes setmanes la nova Comissió Permanent distribuirà les responsabilitats entre els seus membres i proposarà el nou coordinador nacional, que serà ratificat pel Consell Nacional del sindicat.

El Congrés del sindicat ha finalitzat amb la insistència per seguir denunciant el frau en la comercialització agrària i recordant “l’especulació constant i el control cada dia més estret de la gran distribució”. A més, ha demanat la formació de la població des de l’escola en matèria d’alimentació, així com la coordinació de les estratègies amb organitzacions de la pagesia europea i de la resta del món per lluitar contra les amenaces globals. Aquestes qüestions es recullen a la Declaració de Girona, document aprovat per l’XI Congrés del sindicat.

Unió de Pagesos també reitera en aquesta declaració la seva convicció de persistir en “la feina de conrear la terra i tenir cura de les granges”, així com de insistir en l’arrelament en el territori, comptar amb explotacions agràries amb capacitat successòria o “construir canals de comercialització honestos, creïbles i prestigiosos pel que fa a la qualitat i excel•lència” de les produccions. A més, el sindicat reitera la necessitat de “cobrar el que és just per la nostra feina” i de tenir “justícia en les relacions comercials”, concretament pel que fa a “la identificació dels productes que són de la Unió Europea en els punts de venda”, i que es compleixin totes les normes de comercialització i etiquetatge al llarg de la cadena de distribució.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s