Pelegrí avala el preu de l’aigua del Segarra-Garrigues i diu que baixar-lo depèn de l’Estat

Notícia publicada al portal digital d’Europa Press del passat 22 de febrer, per EP.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha defensat aquest dimecres el preu de l’aigua del canal Segarra-Garrigues i ha assegurat que baixar-lo depèn que l’Estat es coresponsabilitzi de les obres que paga la Generalitat per aquesta infraestructura.

Després de les crítiques del PP pel cost que han d’assumir els regants, Pelegrí ha etzibat als populars que si tant els disgusta el preu, que l’acompanyin a Madrid per parlar amb el ministre competent i convèncer-lo que l’Estat assumeixi les reformes del canal i així es podrà “abaixar” el preu.

En una intervenció davant del ple del Parlament, Pelegrí ha defensat la importància del Segarra-Garrigues per dinamitzar l’economia d’aquesta zona de Catalunya, i ha argumentat que és vital l’aportació dels regants per mantenir aquesta infraestructura.

La diputada del PP Dolors López ha retret al conseller que el preu de l’aigua, que ha assegurat que ara ronda els 181 euros per hectàrea de regadiu, no és assequible ni assumible per a la majoria de regants i posa en risc les seves explotacions.

OFICINA DEL REGANT

Pelegrí també ha defensat l’oficina d’atenció al regant que ha creat la Generalitat ja que servirà, segons ha destacat, per dinamitzar l’economia de la zona i rendibilitzar al màxim les inversions públiques.

Alhora, servirà per donar el “suport tècnic necessari” als regants per fer més competitives les seves explotacions i generar productes de la més qualitat possible.

Deixa un comentari