Les polítiques mediambientals per al segle XXI, a examen

Nota publicada al diari Ecodiari d’ahir dimecres 1 de febrer.

Els principals problemes ecològics del segle XXI estan relacionats amb el consum d’energia, aigua i aliments, la creixent producció de residus i l’augment de la població mundial. Per trobar-hi solucions, cal aportar alternatives que siguin ecològicament sostenibles, econòmicament factibles i socialment acceptables, sense oblidar els drets de les generacions futures per habitar un entorn més just i sostenible.

Aquesta és una de les principals idees del llibre ¿Suicidio político o suicidio ecológico? Las políticas medioambientales para el siglo XXI, una obra del catedràtic emèrit José Vives Rego publicada a l’editorial Fundamentos.

El llibre, presentat com un manual pràctic i breu, descriu les diferents opcions polítiques davant els problemes ecològics i les principals conseqüències socials i econòmiques que es deriven de cadascuna d’aquestes polítiques.

L’autor aporta dades, referències i criteris tècnics que donen suport a les propostes sorgides del món de la ciència, la tecnologia i les ideologies polítiques a fi de superar les problemàtiques mediambientals que afecten les societats contemporànies.

José Vives Rego, expert en l’àmbit de la microbiologia aquàtica i ambiental, la biotecnologia i la gestió mediambiental, és catedràtic emèrit del Departament de Microbiologia de la UB. Ha estat membre de diversos comitès científics de la Comissió Europea i de l’Agència Europea de Seguretat Alimentària, i actualment centra la seva activitat en estudis transversals sobre temes filosòfics i ètics relacionats amb el medi ambient, la tecnociència, la gestió pública i els valors socials. El doctor Vives també és autor del llibre Los dilemas medioambientales del siglo XXI ante la ecoética (editorial Bubok, 2010).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s