ePAC obre un nou debat sobre els pagaments directes

Nota publicada al portal Ruralcat d’ahir dijous 12 de gener.

En la seva primera reunió, el Grup de Treball sobre pagaments directes, constituït junt amb el de “Desenvolupament rural”, “Mesures de competitivitat i de mercat” i “Fitxa financera”, ha analitzat en profunditat les propostes i efectes de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) en l’agricultura catalana, per a definir mitjançant un procés obert de diàleg el posicionament consensuat de totes les forces del país envers la reforma.

A la reunió també es va crear una nova secció a e-PAC, Conceptes utilitzats, que recull explicacions dels conceptes claus de la proposta de Reglament comunitari, així com d’altres termes associats.

En concret, es va parlar àmpliament de la regionalització i les seves implicacions en l’agricultura catalana, com també les derivades del nou sistema de drets fonamentats en “pagament base”, amb importants efectes en sectors productius de gran rellevància econòmica per a Catalunya però amb escassa base territorial.

El grup de treball vol traslladar també a la comunitat ePAC aquest mateix debat al Fòrum de Pagaments directes tot plantejant la següent pregunta:

Quin creieu que és el millor posicionament a argumentar des de Catalunya per a no deixar excloses cap de les explotacions que fins ara han percebut ajuts directes, independentment de la seva base territorial?

La pregunta es fonamenta sobre la següent base contextual:

En el 2014, segons la proposta de la Comissió Europea, desapareixeran els drets històrics que fins ara han configurat el sistema de “pagament únic” per uns altres drets de “pagament base”. Aquest sistema no contempla les explotacions ramaderes sense base territorial o amb poques hectàrees admissibles i pot ser un dels sectors més afectats, ja que explotacions ramaderes que fins ara es venien beneficiant dels ajuts directes podrien quedar excloses del nou sistema o veure’s afectades de forma important. Pel que fa als drets de vaques alletants, també desapareixen.

Podeu accedir al portal ePAC aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s